Results 1 to 6 of 6

Thread: Bare Map

  1. #1
    Combat pilot Hurricane's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    South West Wales
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1.01 GB

    Bare Map

    Hi guys can i ask without causing offence. Why is the map used in CLOD, completely bare to the North & West of London ?

    There was more to the BoB than just the SE of England.

    Fully understand the actual size limitations on the area of the map.

    But shouldn't what is over flyable (is that even a word)

    Be detailed for the sake of completeness. I guess the online maps used for MP are not editable

    I only ask because i used to do a fair bit of route building in the train sims and scenario creation.

    I hope i haven't upset anyone in asking.

    Best regards,
    Mike.
    aka: TWC_Doggie.

  2. #2
    TF Leadership RAF74_Buzzsaw's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    7,162
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Bare Map

    Are you sure you are not flying off the built versions of the map and into the auto-extension?

    The game will continue to repeat the last tile basically forever... so the map just doesn't end in blank space and so when someone is flying over the built sections, they don't see a black end of the world if they look in that direction.

  3. #3
    Combat pilot Hurricane's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    South West Wales
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1.01 GB

    Re: Bare Map

    Hi Buzzsaw,

    flew west from the Thames Estuary across London and kept going on a heading that should have taken me across Slough, Reading, Swindon etc.

    But there were just fields with boundary markings, but a complete absence of buildings.

    Haven't even opened the Map\Mission editor yet, but i will try and have a look in there once i know how to use it.

    Best regards,
    Mike.
    aka: TWC_Doggie.

  4. #4
    Combat pilot Hurricane's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    South West Wales
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1.01 GB

    Re: Bare Map

    Just opened the Channel Summer map in the Builder.

    Buildings present at all the major conurbations flying west from London.

    I must have drifted slightly south of the line West Drayton, Slough, Reading where there is plenty of rural landscape.

    I must apologise for my error and will give myself 50 lashes with the cat.

    What image is used as the base for the maps, is it Google Earth buddy ?

    Best regards,
    Mike.
    aka: TWC_Doggie.

  5. #5
    TF Leadership RAF74_Buzzsaw's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    7,162
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Bare Map

    Yes, some of those airfields do not have buildings... but they can be added by anyone, (including yourself) who wants to by using the Mission Builder. Some areas of France also have no buildings on the fields.

    There are a number of people in the community who have built missions with their own updated airfields with extra buildings, vehicles, etc. over the map... both of English areas and also France.

    The absence of buildings is a function of the original game... and it is also a function of the fact the more buildings etc. which are placed, the more frame rates are affected. Typically a mission builder will only place buildings where there is going to be action.

    If you wanted to populate the entire map with buildings etc... it would not be flyable as a multiplayer mission.... same as if you added hundreds of AI aircraft flights.

    There is a limit to what a home PC can handle... even in a game which has as good a netcode as CoD.

    If you want to build your own single player mission with hundreds of objects/buildings/etc. and fly it as a single player, then you may enjoy that. Mission building is a lot of fun, although it does require learning the techniques, just like flying the game.

    Quote Originally Posted by Hurricane View Post
    Hi Buzzsaw,

    flew west from the Thames Estuary across London and kept going on a heading that should have taken me across Slough, Reading, Swindon etc.

    But there were just fields with boundary markings, but a complete absence of buildings.

    Haven't even opened the Map\Mission editor yet, but i will try and have a look in there once i know how to use it.

    Best regards,
    Mike.
    Last edited by RAF74_Buzzsaw; Mar-20-2017 at 18:59.

  6. Likes ATAG_Snapper liked this post
  7. #6
    Combat pilot Hurricane's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    South West Wales
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1.01 GB

    Re: Bare Map

    Yup i understand the requirement to limit over populating the map.

    It is the same in route building in the train sims.

    But mission creation is something i might have a look at further.

    Mike.
    aka: TWC_Doggie.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •