PDA

View Full Version : Problemy z grą.



Roland PL
Apr-02-2015, 04:42
Po zakupieniu i normalnie przebiegającej instalacji miałem zamiar zagrać w IL 2 Cliffs of Dover, ale zamiast grać muszę się borykać z problemami uniemożliwiającymi mi nawet wejście do bitwy lub nawet gry. Pierwszy z nich to crash launchera po odpaleniu gry, który zdarza się nawet często. Drugi to black screen w menu i jest prawie zawsze. Trzeci jak nie występuje żadne z powyższych to po kliknięciu "LOT" wyskakuje mi błąd pod koniec ładowania misji, a brzmi to mniej więcej tak: brak odwołania do odwoływanego obiektu czy coś podobnego. Jeśli ktoś zna odpowiedzi na moje problemy byłbym wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuje.

Kwiatek
Apr-02-2015, 05:55
A TF mods masz zainstalowane po kolei do wersji 4.312?

Roland PL
Apr-02-2015, 07:05
A TF mods masz zainstalowane po kolei do wersji 4.312?
Miałem bo robiłem reinstall gry ale też przytrafiał się black screen i wyrzucał ten sam błąd o niedoczytaniu obiektu, trochę ogółem szkoda tych pieniędzy za coś czego nie mogę nawet odpalić żeby wszystko grało.:(

Shooter
Apr-02-2015, 07:34
Czy gra działała normalnie bez moda TF? Próbowałeś grać bez moda? Jeżeli nie to przeinstaluj grę i nie instaluj TF. To pomoże wykluczyć możliwość błędnej instalacji TF.
Sterowniki karty graficznej masz zaktualizowane? No i ustaw wyjątek na CLoD'a w firewall'u.

Roland PL
Apr-02-2015, 08:14
Czy gra działała normalnie bez moda TF? Próbowałeś grać bez moda? Jeżeli nie to przeinstaluj grę i nie instaluj TF. To pomoże wykluczyć możliwość błędnej instalacji TF.
Sterowniki karty graficznej masz zaktualizowane? No i ustaw wyjątek na CLoD'a w firewall'u.

Bez TF'a też nie działa sterowniki są zaktualizowane, a tak BTW:Czytałem, że to może podobno mieć związek Win7 64bit te problemy, które u mnie występują.

ATAG_Lolsav
Apr-02-2015, 10:40
Tłumaczenie Google

Czyszczone (usuwane) cache gry?

To zazwyczaj znajduje się w: C: \ MyDocuments \ twoja_nazwa_użytkownika \ IL2 Sturmovik Cliffs of Dover - MOD \ cache

Należy wyczyścić pamięć podręczną po zainstalowaniu każdej poprawki.

Roland PL
Apr-02-2015, 15:54
Tłumaczenie Google

Czyszczone (usuwane) cache gry?

To zazwyczaj znajduje się w: C: \ MyDocuments \ twoja_nazwa_użytkownika \ IL2 Sturmovik Cliffs of Dover - MOD \ cache

Należy wyczyścić pamięć podręczną po zainstalowaniu każdej poprawki.


Wszystkie cache były czyszczone i za tym razem również bez skutku.

b0czek
Apr-02-2015, 16:28
Jaką masz wersję Windowsa, grafikę - to może pomóc coś konkretnego wyszukać.

Shooter
Apr-03-2015, 02:41
Ja mam Win7 64-bit. Nie zanotowałem takich problemów.
Próbowałeś uruchamiać jako administrator? (prawy przycisk->uruchom jako Administrator)

Art-J
Apr-03-2015, 07:19
Jeśli działasz na Windzie 7 x64, polecam odinstalować aktualizację kb2670838. Zaszkodzić nie zaszkodzi, za to powinno zmniejszyć częstotliwość crashów. No i napisz nastepnym razem o jaki "obiekt" chodzi z tym błędem (albo daj screena), bo brzmi jak jakaś niekompletna instalacja.

Chaffee PL
Apr-03-2015, 08:08
Roland mod TF instaluje się na pełną wersję IL 2COD z ostatnim oficjalnym uaktualnieniem. Może wywal to co masz i po bożemu zainstaluj podstawkę, potem steam dociąga wszytkie oficjalne uaktualnienia i dopiero później zainstaluj moda TF. Po zainstalowaniu podstawki z uaktualnieniami uruchom CODa i zerknij czy działa prawidłowo, będziesz miał odpowiedź co szwankuje COD czy mod. Na W 7 64 bit nie możesz mieć problemów. Pewnie większość z nas na nim pracuje.

Roland PL
Apr-03-2015, 10:18
Próbowałem wszystkiego z wersją bez moda i z modami (około 20 razy) nawet wywaliłem tego update do Windowsa i dalej nic dlatego zwróciłem się do Was o pomoc w tym problemie, bo powoli zaczynam mieć coraz mniej pomysłów rozwiązania tego problemu.
BTW: Natomiast filmiki te wgrane do gry takie jak Black death mogę oglądać na max ustawieniach i nic nie tnie tak więc za słabego kompa raczej nie mam.

Bład wygląda tak:
Error loading mission
Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.

ATAG_Barn Swallow
Aug-21-2015, 10:11
Witam,
Jaka jest Twoja konfiguracja sprzętowa (procesor, płyta, karta grafiki, ram itd.)? Są problemy z niektórymi kartami grafiki.

Na google znalazłem podobny problem tutaj:
http://forums.ubi.com/showthread.php/433610-Error-Loading-Missions-Forums

Sprawdzałeś spójność plików gry? (uruchom Steam-> Biblioteka-> Gry - prawym przyciskiem myszki na CLOD -> właściwości -> pliki lokalne -> sprawdź spójność plików gry...).
Jeśli coś będzie nie tak, a Steam jest ustawiony na autoaktualizację to powinien sam sobie ściągnąć.

Jak będziemy mieli więcej danych to możnaby zapytać na forum anglojęzycznym.

Pozdrawiam
tomekdm

ATAG_Barn Swallow
Aug-21-2015, 14:59
a zapomniałem dodać, po sprawdzeniu ciągłości plików musisz na nowo zainstalować TF patche, np. wg tego wątku:
http://il2forum.pl/index.php?topic=16268.0

przy patchu TF 4.0 avast i inne antywirusy potrafią usunąć automatycznie mod instalera, więc najlepiej na jakiś czas wyłączyć ochronę antywirusową.

pzdr
tomekdm

303Max
Sep-07-2015, 05:13
Witam

Uruchomić CloD-a można na słabszym PC. Uważam jak masz poprawnie wszystko zainstalowane i System 64bit i minimum konfiguracyjne PC - RAM 2x2GB, procesor dwu rdzeniowy Pentium Dual Core 2 lub Athlon X2 3800+ ~3.0GHz oraz kartami graficznymi o podobnych minimalnych wartośćich jak GeFerce Vidia [/B[B]](8800,9800,250,260,275,285,460,470,480) i ATi Radeon HD 4850,4870,5830,5850,5770,5870,6870,6950,6970) Jeżeli nie jest możliwe uruchominie to przyczyna jest po stronie karty graficznej.

Wersje Cliffs of Dover jaka jest aktualnie uruchamiana sprawdzamy "Dolny prawy róg Ekranu" ... np .20xxx to podstawowa wersja instalacyjna i aktualizowana przez Staeam i na tą wersje instalujemy TF v 3.01 i kolejne aż do TF v 4.312

Mahrio
May-26-2016, 05:24
ja nie mogę odpalić pod win10

MACHETTTTTE
Jun-10-2016, 16:08
Hej, sorki, że dopiero teraz. Poszukaj tematu na forum. Ja osobiście nie mam 10 (i nie chcę mieć), ale widziałem kilka wątków poruszanych przez chłopaków (sporo na ten temat jest po angielsku).

Musiałbyś opisać też dokładniej co to oznacza, że nie działa (nie możesz włączyć, czy Ci nagle wywala), bo powodów może być wiele. Zacznij od sprawdzenia, czy zainstalowałeś wszystko poprawnie.

Pzdr
MACHETTTTTE

gszadkow
Feb-04-2017, 13:49
Witam,

jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

Pozdrawiam

sleazy
Feb-19-2017, 07:00
Witam,

jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

Pozdrawiam

Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.

JG300_Macras
Feb-20-2017, 05:26
Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.

http://il2forum.pl/index.php/topic,16268.msg348615.html#new

Tutaj pogadaj z chłopakami, odnośnie windozy 10 i CoD, na pewno ci pomogą.

pozdr
mac

b0czek
Feb-23-2017, 04:35
Witam,

jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

Pozdrawiam

Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.

Ja odpaliłem - jest gdzieś na forum opisane co i jak trzeba zrobić z Win10. Chyba wszystko trzeba uruchamiać z uprawnieniami admina (instalki przede wszystkim). W każdym razie tak zrobiłem ze świeżą instalacją.

(Poprzednio miałem win10 podniesione z win7 i działało bez admina, ale to inna para kaloszy).

dziki
Mar-01-2017, 18:57
Hej

Przy Win 8 i 10 może występować problem z odpaleniem gry (wersja niemodowana).
Aby to naprawić trzeba ściągnąć i zainstalować launcher pod nazwą "CloDer_v0.0.0.1.zip".
Można zassać stąd: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=36078
Działa również na wersję modowaną TF.

Jeśli w grze wystąpią problemy z zacinającym się dźwiękiem lub odtwarzaniem track-ów z gry online należy wyłączyć speech (ostatnia opcja u dołu) w ustawieniach dźwięku (dotyczy gry z modem TF 4.312).

Pozdr.

Pomidor
Oct-07-2017, 10:28
Bez TF'a też nie działa sterowniki są zaktualizowane, a tak BTW:Czytałem, że to może podobno mieć związek Win7 64bit te problemy, które u mnie występują.

Ja mam Win7 64bit i nigdy nie było problemu.
Na poprzednim kompie też miałem taki sam Windows i działało (od premiery w 2011, przez 5 lat bez reinstalacji gry) więc problem
musi być gdzieś indziej.

Pomidor
Oct-07-2017, 10:45
Witam,

jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

Pozdrawiam

Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.

Jeżeli jest problem z wersją Win to może spróbuj uruchomić w trybie zgodności z Win7, ale musisz kliknąć we właściwości pliku Launcher.exe (nie skrót z ekranu).
Za pierwszym razem musi być odpalony steam, potem raz zapamiętane ustawienie już zostaje.
Warto mieć to ustawione, na słabszym kompie zauważyłem poprawę wydajności, gra szybciej się uruchamiała, szybciej ładował się server ATAG.