Results 1 to 22 of 22

Thread: Problemy z grą.

  1. #1
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Problemy z grą.

    Po zakupieniu i normalnie przebiegającej instalacji miałem zamiar zagrać w IL 2 Cliffs of Dover, ale zamiast grać muszę się borykać z problemami uniemożliwiającymi mi nawet wejście do bitwy lub nawet gry. Pierwszy z nich to crash launchera po odpaleniu gry, który zdarza się nawet często. Drugi to black screen w menu i jest prawie zawsze. Trzeci jak nie występuje żadne z powyższych to po kliknięciu "LOT" wyskakuje mi błąd pod koniec ładowania misji, a brzmi to mniej więcej tak: brak odwołania do odwoływanego obiektu czy coś podobnego. Jeśli ktoś zna odpowiedzi na moje problemy byłbym wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuje.

  2. #2
    Veteran Combat pilot Kwiatek's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    458
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    A TF mods masz zainstalowane po kolei do wersji 4.312?

  3. #3
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Quote Originally Posted by Kwiatek View Post
    A TF mods masz zainstalowane po kolei do wersji 4.312?
    Miałem bo robiłem reinstall gry ale też przytrafiał się black screen i wyrzucał ten sam błąd o niedoczytaniu obiektu, trochę ogółem szkoda tych pieniędzy za coś czego nie mogę nawet odpalić żeby wszystko grało.

  4. #4
    Student Pilot
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Czy gra działała normalnie bez moda TF? Próbowałeś grać bez moda? Jeżeli nie to przeinstaluj grę i nie instaluj TF. To pomoże wykluczyć możliwość błędnej instalacji TF.
    Sterowniki karty graficznej masz zaktualizowane? No i ustaw wyjątek na CLoD'a w firewall'u.
    Last edited by Shooter; Apr-02-2015 at 07:38.

  5. #5
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Quote Originally Posted by Shooter View Post
    Czy gra działała normalnie bez moda TF? Próbowałeś grać bez moda? Jeżeli nie to przeinstaluj grę i nie instaluj TF. To pomoże wykluczyć możliwość błędnej instalacji TF.
    Sterowniki karty graficznej masz zaktualizowane? No i ustaw wyjątek na CLoD'a w firewall'u.
    Bez TF'a też nie działa sterowniki są zaktualizowane, a tak BTW:Czytałem, że to może podobno mieć związek Win7 64bit te problemy, które u mnie występują.

  6. #6
    ATAG Member ATAG_Lolsav's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    4,879
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Total Downloaded
    16.32 MB

    Re: Problemy z grą.

    Tłumaczenie Google

    Czyszczone (usuwane) cache gry?

    To zazwyczaj znajduje się w: C: \ MyDocuments \ twoja_nazwa_użytkownika \ IL2 Sturmovik Cliffs of Dover - MOD \ cache

    Należy wyczyścić pamięć podręczną po zainstalowaniu każdej poprawki.

  7. #7
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Quote Originally Posted by ATAG_Lolsav View Post
    Tłumaczenie Google

    Czyszczone (usuwane) cache gry?

    To zazwyczaj znajduje się w: C: \ MyDocuments \ twoja_nazwa_użytkownika \ IL2 Sturmovik Cliffs of Dover - MOD \ cache

    Należy wyczyścić pamięć podręczną po zainstalowaniu każdej poprawki.

    Wszystkie cache były czyszczone i za tym razem również bez skutku.

  8. #8
    Supporting Member
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Lublin, Poland
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    528.14 MB

    Re: Problemy z grą.

    Jaką masz wersję Windowsa, grafikę - to może pomóc coś konkretnego wyszukać.

  9. #9
    Student Pilot
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Ja mam Win7 64-bit. Nie zanotowałem takich problemów.
    Próbowałeś uruchamiać jako administrator? (prawy przycisk->uruchom jako Administrator)

  10. #10
    Student Pilot Art-J's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Jeśli działasz na Windzie 7 x64, polecam odinstalować aktualizację kb2670838. Zaszkodzić nie zaszkodzi, za to powinno zmniejszyć częstotliwość crashów. No i napisz nastepnym razem o jaki "obiekt" chodzi z tym błędem (albo daj screena), bo brzmi jak jakaś niekompletna instalacja.
    Last edited by Art-J; Apr-03-2015 at 07:22.

  11. #11
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    768.32 MB

    Re: Problemy z grą.

    Roland mod TF instaluje się na pełną wersję IL 2COD z ostatnim oficjalnym uaktualnieniem. Może wywal to co masz i po bożemu zainstaluj podstawkę, potem steam dociąga wszytkie oficjalne uaktualnienia i dopiero później zainstaluj moda TF. Po zainstalowaniu podstawki z uaktualnieniami uruchom CODa i zerknij czy działa prawidłowo, będziesz miał odpowiedź co szwankuje COD czy mod. Na W 7 64 bit nie możesz mieć problemów. Pewnie większość z nas na nim pracuje.

  12. #12
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Próbowałem wszystkiego z wersją bez moda i z modami (około 20 razy) nawet wywaliłem tego update do Windowsa i dalej nic dlatego zwróciłem się do Was o pomoc w tym problemie, bo powoli zaczynam mieć coraz mniej pomysłów rozwiązania tego problemu.
    BTW: Natomiast filmiki te wgrane do gry takie jak Black death mogę oglądać na max ustawieniach i nic nie tnie tak więc za słabego kompa raczej nie mam.

    Bład wygląda tak:
    Error loading mission
    Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
    Last edited by Roland PL; Apr-03-2015 at 10:26.

  13. #13
    Student Pilot tomekdm's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Witam,
    Jaka jest Twoja konfiguracja sprzętowa (procesor, płyta, karta grafiki, ram itd.)? Są problemy z niektórymi kartami grafiki.

    Na google znalazłem podobny problem tutaj:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...issions-Forums

    Sprawdzałeś spójność plików gry? (uruchom Steam-> Biblioteka-> Gry - prawym przyciskiem myszki na CLOD -> właściwości -> pliki lokalne -> sprawdź spójność plików gry...).
    Jeśli coś będzie nie tak, a Steam jest ustawiony na autoaktualizację to powinien sam sobie ściągnąć.

    Jak będziemy mieli więcej danych to możnaby zapytać na forum anglojęzycznym.

    Pozdrawiam
    tomekdm
    Last edited by tomekdm; Aug-21-2015 at 10:24.

  14. #14
    Student Pilot tomekdm's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    a zapomniałem dodać, po sprawdzeniu ciągłości plików musisz na nowo zainstalować TF patche, np. wg tego wątku:
    http://il2forum.pl/index.php?topic=16268.0

    przy patchu TF 4.0 avast i inne antywirusy potrafią usunąć automatycznie mod instalera, więc najlepiej na jakiś czas wyłączyć ochronę antywirusową.

    pzdr
    tomekdm

  15. #15
    Student Pilot
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    98.09 MB

    Re: Problemy z grą.

    Witam

    Uruchomić CloD-a można na słabszym PC. Uważam jak masz poprawnie wszystko zainstalowane i System 64bit i minimum konfiguracyjne PC - RAM 2x2GB, procesor dwu rdzeniowy Pentium Dual Core 2 lub Athlon X2 3800+ ~3.0GHz oraz kartami graficznymi o podobnych minimalnych wartośćich jak [B]GeFerce Vidia [/B](8800,9800,250,260,275,285,460,470,480) i ATi Radeon HD 4850,4870,5830,5850,5770,5870,6870,6950,6970) Jeżeli nie jest możliwe uruchominie to przyczyna jest po stronie karty graficznej.

    Wersje Cliffs of Dover jaka jest aktualnie uruchamiana sprawdzamy "Dolny prawy róg Ekranu" ... np .20xxx to podstawowa wersja instalacyjna i aktualizowana przez Staeam i na tą wersje instalujemy TF v 3.01 i kolejne aż do TF v 4.312
    Last edited by 303Max; Sep-07-2015 at 12:46.

  16. #16
    Student Pilot
    Join Date
    May 2016
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    46.2 KB

    Re: Problemy z grą.

    ja nie mogę odpalić pod win10

  17. #17
    Novice Pilot
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Poland
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Hej, sorki, że dopiero teraz. Poszukaj tematu na forum. Ja osobiście nie mam 10 (i nie chcę mieć), ale widziałem kilka wątków poruszanych przez chłopaków (sporo na ten temat jest po angielsku).

    Musiałbyś opisać też dokładniej co to oznacza, że nie działa (nie możesz włączyć, czy Ci nagle wywala), bo powodów może być wiele. Zacznij od sprawdzenia, czy zainstalowałeś wszystko poprawnie.

    Pzdr
    MACHETTTTTE

  18. #18
    Student Pilot
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    46.2 KB

    Re: Problemy z grą.

    Witam,

    jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

    Pozdrawiam

  19. #19
    Student Pilot
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    46.2 KB

    Re: Problemy z grą.

    Witam,

    jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

    Pozdrawiam

    Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.

  20. #20
    Student Pilot
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: Problemy z grą.

    Quote Originally Posted by sleazy View Post
    Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.
    http://il2forum.pl/index.php/topic,1...48615.html#new

    Tutaj pogadaj z chłopakami, odnośnie windozy 10 i CoD, na pewno ci pomogą.

    pozdr
    mac

  21. #21
    Supporting Member
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Lublin, Poland
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    528.14 MB

    Re: Problemy z grą.

    Quote Originally Posted by sleazy View Post
    Witam,

    jestem nowy na forum, też mam problem z grą na windows 10 i chcę sciągnąć plik z tego forum gdzie mówią, że może pomoże, ale żeby go ściągnąć muszę napisać posta, bardzo dziwne swoją drogą.

    Pozdrawiam

    Jesli komus udalo sie rozwiazac problem na win 10 to prosze o porady, gra wogóle sie nie załącza, klikając na ikone , kręci się "kółeczko" przez ok 3 sekundy i nic. szystkie frameworki, directxy, i proby uruchamiania ze zgodnoscia w roznych systemach zawiodly.
    Ja odpaliłem - jest gdzieś na forum opisane co i jak trzeba zrobić z Win10. Chyba wszystko trzeba uruchamiać z uprawnieniami admina (instalki przede wszystkim). W każdym razie tak zrobiłem ze świeżą instalacją.

    (Poprzednio miałem win10 podniesione z win7 i działało bez admina, ale to inna para kaloszy).

  22. #22
    Student Pilot
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    36.03 MB

    Re: Problemy z grą.

    Hej

    Przy Win 8 i 10 może występować problem z odpaleniem gry (wersja niemodowana).
    Aby to naprawić trzeba ściągnąć i zainstalować launcher pod nazwą "CloDer_v0.0.0.1.zip".
    Można zassać stąd: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=36078
    Działa również na wersję modowaną TF.

    Jeśli w grze wystąpią problemy z zacinającym się dźwiękiem lub odtwarzaniem track-ów z gry online należy wyłączyć speech (ostatnia opcja u dołu) w ustawieniach dźwięku (dotyczy gry z modem TF 4.312).

    Pozdr.
    My PC spec.: I5 6400, GTX 1050 Ti 4 gb, 8gb RAM, Dell 2007FP (20.1") 4:3, Sidewinder 2 FF joystick, Windows 10 Prof.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •