Results 1 to 11 of 11

Thread: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

  1. #1
    Team Fusion JG4_Karaya's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    799
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    29.30 MB

    ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Some might have seen the video of Philstyle showing and explaining ReShade 2.0. Well there's a new version in town now and it's a lot different from its predecessor so I thought I'd make a tutorial for it:


  2. #2
    Supporting Member TWC_SLAG's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    League City, TX
    Posts
    566
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    894.46 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    After I do Shift/F2, I get the menu screen but my mouse cursor does not work with the menu. There is another cursor on the menu, but it doesn't move. What am I doing wrong?
    Win 10 64 bit 2T Hard Drive 500GB SSD ASUS B250 motherboard
    Intel i7 7700 3.6ghz CPU GTX1080 Graphics Card OC
    16 DDR4 Ram Track IR5 49" LG LED 4K 60hz
    Warthog HOTAS CH Pedals 2xCougar MFDs Gametrix seat pad

    League City, TX

  3. #3
    Supporting Member TWC_SLAG's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    League City, TX
    Posts
    566
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    894.46 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Quote Originally Posted by 71st_AH_VinnieJones (XR-B) View Post
    After I do Shift/F2, I get the menu screen but my mouse cursor does not work with the menu. There is another cursor on the menu, but it doesn't move. What am I doing wrong?
    Never mind. the second time I tried it, it worked fine.
    Win 10 64 bit 2T Hard Drive 500GB SSD ASUS B250 motherboard
    Intel i7 7700 3.6ghz CPU GTX1080 Graphics Card OC
    16 DDR4 Ram Track IR5 49" LG LED 4K 60hz
    Warthog HOTAS CH Pedals 2xCougar MFDs Gametrix seat pad

    League City, TX

  4. #4
    Supporting Member TWC_SLAG's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    League City, TX
    Posts
    566
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    894.46 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Karaya,

    I used your settings, and swear I can see targets further away, now.

    Thanks
    Win 10 64 bit 2T Hard Drive 500GB SSD ASUS B250 motherboard
    Intel i7 7700 3.6ghz CPU GTX1080 Graphics Card OC
    16 DDR4 Ram Track IR5 49" LG LED 4K 60hz
    Warthog HOTAS CH Pedals 2xCougar MFDs Gametrix seat pad

    League City, TX

  5. Likes JG4_Karaya liked this post
  6. #5
    Supporting Member hnbdgr's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,296
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    116.50 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    I'm running trying this on win7 and had to install the "evil" update KB2670838 in order to get this to work. But now I get a weird Cliffs menu corruption there. Any idea what's going on?

    And now also the game (in-cockpit)is sometimes corrupted... ? :/
    Last edited by hnbdgr; Nov-04-2016 at 18:57.

  7. #6
    Team Fusion JG4_Karaya's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    799
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    29.30 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Havent tested this on Win7, only Win10 where it's working just fine. But yes, in order to run ReShade on Win7 you need the "evil update" which causes all kinds of other issues. I recommend using ReShade only on Win8 & 10 for that reason.

  8. #7
    Supporting Member GERMANWOLF's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    BRAZIL
    Posts
    579
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    46.2 KB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    very good !! i instal here !! nice !! tks for share
    9./JG54 GERMANWOLF

  9. #8
    Supporting Member hnbdgr's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,296
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    116.50 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Quote Originally Posted by JG4_Karaya View Post
    Havent tested this on Win7, only Win10 where it's working just fine. But yes, in order to run ReShade on Win7 you need the "evil update" which causes all kinds of other issues. I recommend using ReShade only on Win8 & 10 for that reason.
    Hmm... what I really want is an optimized FXAA shader in DX10 on Win 7 - like reshade 3 has. it works pretty well, when it works....

    EDIT: Turns out I can do just that with one of the old official versions: "SweetFX 1.5u Boulotaur2024's Injector with CeeJayDK's 1.5.1 shaders and more." All works great now
    Last edited by hnbdgr; Nov-05-2016 at 04:04.

  10. #9
    Supporting Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Somewhere near Dartford
    Posts
    188
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    161.30 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    You better get me sorted with that then Badger ole chum, i installed Reshade 3.0 and followed Karaya tutorial, set it up in single player then jumped on ATAG only to be getting timed out about 30 secs after spawning into the mission, i made a few adjustments but to no avail. Does what we do in our Nvidia CP affect what Reshade does ?
    =BKHZ=

  11. #10
    Supporting Member hnbdgr's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    UK
    Posts
    1,296
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    116.50 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Quote Originally Posted by Basha View Post
    You better get me sorted with that then Badger ole chum, i installed Reshade 3.0 and followed Karaya tutorial, set it up in single player then jumped on ATAG only to be getting timed out about 30 secs after spawning into the mission, i made a few adjustments but to no avail. Does what we do in our Nvidia CP affect what Reshade does ?
    Ola hombre!

    NvidiaCP - as far as antialiasing, that shouldn't make a difference! Which win are you running again? If it's win7 here's my sweetfx + settings: sweetfx backup.zip

    This will only work on Win 7 64 bit, make sure you have KB 2670838 UNINSTALLED though. Default on/off switch is scroll lock. I've used FXAA and some tonemaps + sharpening + vibrance. Very subtle change but clears the image nicely.

    If it's win8 or win10 then you can use reshade 3.0 but I'm not sure about why it would timeout though.

  12. #11
    Supporting Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Somewhere near Dartford
    Posts
    188
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    161.30 MB

    Re: ReShade 3.0 Post-Processing Injector Tutorial

    Can anyone tell me how to add an effect back in after un-checking all the effects boxes and selecting the ones suggested, i was sure i ticked FXAA unless i did and there is some kind of conflict that keeps timing me out of the mission


    Sorted.
    Last edited by Basha; Nov-10-2016 at 12:27.
    =BKHZ=

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •