Results 1 to 19 of 19

Thread: Getting Ready - Questions

  1. #1
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Charleston, NY
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    410.5 KB

    Getting Ready - Questions

    I Have An Old (2011) IL-2 Cliff Of Dover Disk. If I Install It, Will It Update To The Current Version? Or Will I Have To Purchase IL-2 COD Blitz?

    Back When I Did Fly Sims, I Used A Logitech 3D Extreme. Would That Suffice?

    Do You Fly On A Private Server Or On Steam?

    Thanks In Advance
    loo

  2. Likes farley liked this post
  3. #2
    Admin ATAG_Snapper's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kitchener, Ontario, Canada
    Posts
    9,684
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    119.91 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Hi loocius, and welcome to the forum.

    Hopefully I get these answers right. So far I believe it’s all good news for you.


    Quote Originally Posted by loocius View Post
    I Have An Old (2011) IL-2 Cliff Of Dover Disk. If I Install It, Will It Update To The Current Version? Or Will I Have To Purchase IL-2 COD Blitz?
    Yes, install it. Steam will recognize that it is a legally-purchased licence (ie not pirated) and will automatically update it to the current 4.55 BLITZ edition.

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    Back When I Did Fly Sims, I Used A Logitech 3D Extreme. Would That Suffice?
    Yes, I think that should work fine. Any word from Logitech 3D Extreme owners here on the forum?

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    Do You Fly On A Private Server Or On Steam?
    There are a number of private servers that will show up on the Multiplayer window in the game menu. Steam must be running in order to view them and join them. The ATAG server is called Axis versus Allies, there are another half dozen excellent servers to choose from.

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    Thanks In Advance
    loo
    My pleasure. Stop in often and ask as many questions as you want!

    Cheers,

    Snapper

    Last edited by ATAG_Snapper; Mar-06-2019 at 19:26. Reason: stoopid spellchequer


    i7 4770K @3.5 GHZ, 24 Gigs DDR3 1600 DIMM, Gigabyte GTX970 4 Gig, Win 10 64 bit, TrackIR 5, TM16000 joystick, TM Warthog Throttle, CH Quadrant, Saitek Pro Combat rudder pedals

  4. Likes danperin, Silent135, Gingerbread liked this post
  5. #3
    Ace 1lokos's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    4,606
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    797.00 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    I Have An Old (2011) IL-2 Cliff Of Dover Disk. If I Install It, Will It Update To The Current Version?
    You don't need Install the old disk - nothing good there, just log on your STEAM account - if don't have, create one, is free.

    In STEAM interface click in
    + Add a game
    Choose "Activate a Product in STEAM..."
    Enter your IL-2 CloD DVD serial key.
    Await install, cross the fingers - just in case cross of your right foot too

    After install finish, double click over IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz shortcut, close your eyes and wait 1/2 minutes.

    Tcharammmmmm!



    or :


  6. #4
    Supporting Member 69th_Damon's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Seattle Wa USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    9.34 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    I use the same Logitech joy stick, and works for me. But I am sure there are better for a price. Try this and see how it goes.

  7. #5
    Supporting Member SharkBait's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    USA
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    50.51 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    I also used the Logitech Extreme 3D for almost 3 years. I recently switched to the Thrustmaster 16000 but it wasn't because of any major issues with the Logitech stick. I just thought I was due for a slight upgrade

    I noticed that the Logitech stick shows a bit more jitter in sims like DCS (I think mainly because the animation of the stick movement in the cockpit in DCS has a higher "resolution", so to speak), but it has never given me such issues in flight in CLOD.
    System Specs || CPU: Intel i5-4690k 3.5 GHz Quad-core / GPU: Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB / RAM: Corsair Vengeance DDR3 4GB x 2 / SSD: Samsung Evo 850 500GB and PNY 240GB / OS: Windows 10 Pro
    Flight Equipment || Stick: Logitech Extreme 3D Pro / Throttle: CH Pro Throttle / Pedals: MFG Crosswind / View: Track IR 5

  8. #6
    ATAG Member ATAG_Flare's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Interior BC --> Kingston ON
    Posts
    2,526
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Total Downloaded
    315.55 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Welcome to the community!

    To install it just use the serial key in Steam as 1lokos described.

    The Logitech gets the job done (but that's about it.) I had one for 3 or 4 years but I upgraded to a Defender Cobra M5 (bit of a rare stick, don't know if you can get it anymore) and man was it worth it.

    For a relatively cheap price the Thrustmater T16000 is pretty good - much better sensors than the Logitech but still pretty cheap.

  9. #7
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Charleston, NY
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    410.5 KB

    Re: Getting Ready - Questions

    Seeing That I Have A Blazing DL Speed Of 5Mb/sec, It Would Be Less Aggravating Just To Buy The Disk. Does A Disk Version Even Exist? If So, Where May One Obtain It?

    Just For Kicks.....I Have A Microsoft FFB2 Stick...Never Left The Box....

  10. #8
    Supporting Member Kendy for the State's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Wake Forest, NC and Oak Island, NC
    Posts
    378
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    72.07 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    Seeing That I Have A Blazing DL Speed Of 5Mb/sec, It Would Be Less Aggravating Just To Buy The Disk. Does A Disk Version Even Exist? If So, Where May One Obtain It?

    Just For Kicks.....I Have A Microsoft FFB2 Stick...Never Left The Box....
    No, no disk version exists with Blitz. You'll have to bite the bullet and let it download overnight.
    Windows 10 Pro 64-bit
    Intel Xeon 31230 @ 3.20GHz (4 cores - 8 threads)
    16GB RAM
    NVidia GeForce GTX1080 (Asus Rog Strix GTX 1080)
    512GB SSD
    LG 4K 43" TV
    Gear-Falcon General Purpose Joystick Controller
    Gear-Falcon DIY Quadrant and Trim

    "Find out what you don't do well, and then DON'T DO IT!" - Alf

  11. #9
    TF Leadership RAF74_Buzzsaw's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    9,514
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    306.59 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    Seeing That I Have A Blazing DL Speed Of 5Mb/sec, It Would Be Less Aggravating Just To Buy The Disk. Does A Disk Version Even Exist? If So, Where May One Obtain It?

    Just For Kicks.....I Have A Microsoft FFB2 Stick...Never Left The Box....
    In my opinion that Microsoft FFB2 stick is the best ever built for flight sims... including CoD.

    Having the FFB allows you to ride the edge of the stall much more accurately than a non-FFB stick.

    But it does work best with rudder pedals... although it has a twist rudder feature.

  12. Likes dazza liked this post
  13. #10
    Student Pilot
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Charleston, NY
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    410.5 KB

    Re: Getting Ready - Questions

    Good News!!! I've Got it Downloaded And Running. Yes, It Does Look Nice!!!!

    1) I've Been Told That The Sidewinder Products No Longer Run On Window 7 Or Better. Which Leads Me To...
    2) Since It Doesn't Auto Detect Sticks And Assign Actions, Could You Send Me Your Set-ups. It Would Be Greatly Appreciated.

  14. Likes ATAG_DRock liked this post
  15. #11
    Admin ATAG_Snapper's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kitchener, Ontario, Canada
    Posts
    9,684
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    119.91 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    I have a Sidewinder 2 FFB and it works very well with Blitz and Windows 10.


    i7 4770K @3.5 GHZ, 24 Gigs DDR3 1600 DIMM, Gigabyte GTX970 4 Gig, Win 10 64 bit, TrackIR 5, TM16000 joystick, TM Warthog Throttle, CH Quadrant, Saitek Pro Combat rudder pedals

  16. #12
    ATAG Member ATAG_DRock's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    South Pole, Antarctica
    Posts
    2,927
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    71.41 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by loocius View Post
    I Have An Old (2011) IL-2 Cliff Of Dover Disk. If I Install It, Will It Update To The Current Version? Or Will I Have To Purchase IL-2 COD Blitz?

    Back When I Did Fly Sims, I Used A Logitech 3D Extreme. Would That Suffice?

    Do You Fly On A Private Server Or On Steam?

    Thanks In Advance
    loo
    Hello, loocius.

    Welcome to our skies.


    I had that same joy. It worked fine.


    Cheers

  17. #13
    Student Pilot
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    256.17 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Hello to everyone.109s targeting in the game looks to the left.Is there a way to fix it.constantly with my head do i have to center.watch videos targeting does not shift.Should I correct it with track settings? otherwise I have another way.I will be very happy if you can help.have good lıfe.

  18. Likes farley liked this post
  19. #14
    Manual Creation Group ATAG_Vampire's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Lincolnshire, ENGLAND
    Posts
    1,591
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    95.47 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    ekoksk go into>Options>Controls> and bind a key or button to 'Lean to Gunsight'.

    That should centre up your gunsight.

    07
    "We are still masters of our fate. We are still captain of our souls." - Winston Churchill

    My Rig: CPU: Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quard -Core Processor, Motherboard: Asus ROG MAXIMUS VIII HERO ALPHA ATX LGA1151, RAM: G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4x 8GB) DDR4- 3000
    Video Card:MSI GeForce GTX 1080 8GB GAMING X 8G OS: Windows 10

    Joystick: Virpil T50 Base with T50 Mongoose stick Throttle: Virpil T50 VPC HOTAS Monitor: Asus ROG Swift PG348Q Ultawide Rudder Pedals: Slaw Device RF DORA

  20. #15
    Student Pilot
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    256.17 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by ATAG_Vampire View Post
    ekoksk go into>Options>Controls> and bind a key or button to 'Lean to Gunsight'.

    That should centre up your gunsight.

    07
    thank you so much

  21. #16
    Student Pilot
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    256.17 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    hello everyone.I have Cliffs of Dover Blitz and sturmovik battle of stalingrad .I am very new in the simulator.2 days ago trackır 5 pro bought.but i'm having problems. Cliffs of Dover Blitz jumping too much in the center.I've tried with various settings for smoothing and sensitivity.but the same problem.with the same settings sturmovik battle of stalingrad i have no problems.I do not know can be a fine-tuning.because if there's a problem, it's gotta be both.I don't know what to do.I'm waiting for your help.treat yourself well

  22. #17
    Supporting Member Stormrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    in the middle of the Netherlands
    Posts
    435
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    298.54 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by ekoksk View Post
    hello everyone.I have Cliffs of Dover Blitz and sturmovik battle of stalingrad .I am very new in the simulator.2 days ago trackır 5 pro bought.but i'm having problems. Cliffs of Dover Blitz jumping too much in the center.I've tried with various settings for smoothing and sensitivity.but the same problem.with the same settings sturmovik battle of stalingrad i have no problems.I do not know can be a fine-tuning.because if there's a problem, it's gotta be both.I don't know what to do.I'm waiting for your help.treat yourself well
    Did you look in the download section? https://theairtacticalassaultgroup.c...?categoryid=39
    Maybe try a profile of someone else.
    Asus ROG STRIX Z370-F Gaming|Intel Core i7 8700K 4,4Ghz|NZXT Kraken x52 all-in-one liquid cooler|16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4 3000MHZ | ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING|ASUS 27" Gaming Monitor ROG Swift PG278Q
    |Samsung ssd 840 EVO 250GB|Samsung HD502HJ 500GB|Samsung ssd 850 EVO 120GB|Adata SSD S510 120 GB|Antec High Current Pro 850WATT |VKB Gunfighter Mk.II with MCG Pro grip (English labels)| Saitek X52 Pro Flight Throttle |Saitek Pro flight rudders|BU0836A 12-Bit Joystick Controller|win10 64bit Home Edition|Opentrack-pointtracker/Facetracknoir (2 joystick support for 6dof) with EDTracker Pro wireless/Gunfighter Mk.II with MCG Pro grip .

  23. Likes ATAG_Noofy liked this post
  24. #18
    Student Pilot
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    256.17 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by Stormrider View Post
    Did you look in the download section? https://theairtacticalassaultgroup.c...?categoryid=39
    Maybe try a profile of someone else.
    thank you for your interest. I downlo.aded zip files but it doesn't open.there is no application that this file firstdisks to perform this action lack of computer knowledge.what can I do?

  25. Likes ATAG_Noofy liked this post
  26. #19
    Manual Creation Group ATAG_Noofy's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    GMT+2
    Posts
    466
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    605.32 MB

    Re: Getting Ready - Questions

    Quote Originally Posted by ekoksk View Post
    thank you for your interest. I downlo.aded zip files but it doesn't open.there is no application that this file firstdisks to perform this action lack of computer knowledge.what can I do?
    You need a program to decompress the file. You can download winzip from here: https://www.winzip.com/win/en/downwz.html
    Gigabyte Z390 UD | i7 9700K @3.60GHz | 16.0 GB | Windows 10 Pro 64-Bit | NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
    T16000M FCS HOTAS | CH_PRO Pedals | TrackIR 5 | TeamSpeak 3.3.0 | TS Notifier 1.6.0h

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •