Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 60 of 94

Thread: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

  1. #31
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Yes tried that this morning. Basically the only way I get anytime at ll after getting into flight is with the sim set to Pseudo Window mode. With it set there, I can get about 5-6 seconds of flight, before the game crashes back to desktop. I get nothing in the log file but what I put earlier in the thread.

  2. #32
    Manual Creation Group ATAG_Noofy's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    https://w3w.co/chat.hisses.lofty
    Posts
    1,982
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1,003.11 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Next time your system crashes, open Event Viewer, locate the warning related to your crash, copy the log and post it here. Maybe one of the gurus can make sense out of it?
    Setup 1:
    Lenovo 10NK000TEX | i7 7700K @3.60GHz | 16.0 GB | Windows 10 Pro 64-Bit | NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    T16000M FCS HOTAS | CH_PRO Pedals | TrackIR 5 | TeamSpeak 3.3.2 | TS Notifier 1.6.0h

    Setup 2:
    Gigabyte Z390 UD | i7 9700K @3.60GHz | 16.0 GB | Windows 10 Pro 64-Bit | NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
    TM Warthog HOTAS | Saitek pro rudder pedals | TrackIR 5 | TeamSpeak 3.3.2 | TS Notifier 1.6.0h

  3. #33
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    I just tried it and don't see anything in event viewer at all.

  4. #34
    Supporting Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Australia
    Posts
    142
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    567.59 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Have you tried running it without your joystick plugged in? If theres a malfunction in the stick then it will crash to desk top when u move it.

  5. #35
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Yes I tried that yesterday, but your right it does "act" like theres something funny with the controls.

  6. #36
    ATAG_Colander's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bir Tawil
    Posts
    10,540
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    118.16 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    Yes tried that this morning. Basically the only way I get anytime at ll after getting into flight is with the sim set to Pseudo Window mode. With it set there, I can get about 5-6 seconds of flight, before the game crashes back to desktop. I get nothing in the log file but what I put earlier in the thread.
    That is the typical symptom of some other program interfering with DirectX.
    Since we do not know what is installed and running on your system, is going to be easier if you look at what is running and try stopping each process until you find the culprit.

  7. #37
    Manual Creation Group ATAG_Noofy's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    https://w3w.co/chat.hisses.lofty
    Posts
    1,982
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1,003.11 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    I just tried it and don't see anything in event viewer at all.
    Follow these steps:

    2021-09-16_090003.png

    2021-09-16_085740.png

    2021-09-16_090625.png

    Good luck
    Last edited by ATAG_Noofy; Sep-16-2021 at 02:09.
    Setup 1:
    Lenovo 10NK000TEX | i7 7700K @3.60GHz | 16.0 GB | Windows 10 Pro 64-Bit | NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    T16000M FCS HOTAS | CH_PRO Pedals | TrackIR 5 | TeamSpeak 3.3.2 | TS Notifier 1.6.0h

    Setup 2:
    Gigabyte Z390 UD | i7 9700K @3.60GHz | 16.0 GB | Windows 10 Pro 64-Bit | NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
    TM Warthog HOTAS | Saitek pro rudder pedals | TrackIR 5 | TeamSpeak 3.3.2 | TS Notifier 1.6.0h

  8. #38
    Team Fusion major_setback's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2,357
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Total Downloaded
    575.39 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Is antivirus off?
    Last time I installed the game it got blocked over and over, despite me previosly adding the game as an exception.
    http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=2673&dateline=1390351127

  9. #39
    ATAG_Colander's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bir Tawil
    Posts
    10,540
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    118.16 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by ATAG_Colander View Post
    That is the typical symptom of some other program interfering with DirectX.
    Since we do not know what is installed and running on your system, is going to be easier if you look at what is running and try stopping each process until you find the culprit.
    Please run this and let us know the results:
    1.- Run "cmd" as administrator. Here's how to do it
    2.- Once the black CMD window opens, type the following on it and press enter
    Code:
    tasklist  /m  d3d*
    3.- This will show a list of the software software running using DirectX. Please copy/paste the list here (or a screenshot it all the text fits in one).

    This way we can see what is running on your system using DirectX and try to figure which one might be interfering.


  10. Likes Maru liked this post
  11. #40
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Ok here it is

    D3D running.jpg
    Attached Images Attached Images
    Last edited by bsmooth; Sep-16-2021 at 10:31.

  12. #41
    ATAG_Colander's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bir Tawil
    Posts
    10,540
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    118.16 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    Ok here it is

    D3D running.jpg
    Strange. I don't see anything out of the ordinary running.

    Question, when you moved from W7 to W10, did you copy the game files or did a fresh install from scratch?
    The reason I ask is because if you had on your old installation something like "reshade", you could be using it without even noticing.

  13. #42
    Supporting Member 9./JG52_J-HAT's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Germany
    Posts
    945
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    16
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    I‘ll just ask this again: have you tried turning SteamCloud off and deleting the 1C SoftClub/Cliffs of Dover folder under Documents and see if it works?

    If not, please do (just save the .ini files elsewhere before you do).

    Even if it doesn’t solve it it would at least be one more checkbox ticked out from all the possible causes to your crashes.
    i5 10850k @5.0 Ghz | RTX 3080 | 64 Gb RAM | Win10 64 bit | TrackIR 5 | VKB Gunfighter III | MFG Crosswind | Warthog Throttle | Reverb G2

  14. Likes ATAG_Colander liked this post
  15. #43
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Yes I did shut Steam Cloud off, I think everything is off actually. I also did delete the Softclub folder. When I built the new PC everything is fresh including a new install of Windows 10.

  16. #44
    Manual Creation Group Maru's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    788
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    203.10 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    Yes I did shut Steam Cloud off, I think everything is off actually. I also did delete the Softclub folder. When I built the new PC everything is fresh including a new install of Windows 10.
    Could your GPU be hitting temp limits?

    Make sure you are using your GPU instead of the integrated graphics, and if that is the case, try with your integrated and see if the crashes happen too just for testing purposes.

  17. Likes ATAG_Colander, Marcost liked this post
  18. #45
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    I checked the temp its nice and cool with the Noctua NH-U12s cooler. I built this to last. I will check the actual temp next time I startup though.Never hurts to make sure.

  19. #46
    Supporting Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Yorkshire
    Posts
    134
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1.39 GB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Are you running any other 3d games or flight sims or whatever that stress the GPU ? Do they run ok?

    Maybe get an app that monitors CPU and GPU temps & speed, to see if something is stressed. And maybe try a stress-testing app.

  20. #47
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    I run Rise of Flight and that runs fine along with Assetto Corsa with a full field and maintains over 100fps. I don't think its the PC per se, but the interaction of the sim and something in the PC. Just don't know what. When it goes on sale I think I'll be getting IL-2 Battle of Bodenplatte.
    Its weird it doesn't really kick up an error, or anything on the event viewer. So far I've tried everything on all the lists that I can see and still nothing.I even tried running it in Nvidia control panel under manage 3D settings and trying different settings to see If that might help. Still ran the same. Its something pretty basic, just wish I knew what it was. I tried running it in all compatibility modes I could find. ran it at different resolutions, and still nothing. Disconnected my joystick, still nothing. I must have reloaded it at least 6 times. Went in and changed more things in the conf.ini than I ever knew even existed!.
    I'm pretty sure its video related, but I'm not even sure about that either.
    Its funny when it ran on this PC before I did all the upgrades, it barely ran, not enough PC power. Now Its plenty powerful enough and it doesn't run at all. Talk about frustration.
    It goes without saying though, I still appreciate all the time and effort.... so far.

  21. #48
    Supporting Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Yorkshire
    Posts
    134
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    1.39 GB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Have you got a steering wheel for Assetto? I found this:

    - Steering Wheels: Logitech G27 MoMo, etc. Unplug the wheel, or unplug, then start the game, plug in the wheel immediately after game launch.

    And this:

    DavePro [has IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz] 9 Jun, 2020 @ 6:54am
    I didn't use CloD for about six months, and when I tried it wouldn't launch. I tried everything I could find from here, including reinstalling, shutting off antivirus etc. At best it would start, but then be unable to load map, cockpit and so on files. Finally I found something I'd never heard of. My Win10 Controlled Folder Access had somehow got turned on, and the Security Reports showed that it had blocked Launcher many, many times. Works fine with it off. Pity I didn't save all my mappings, personal missions, and so on. Anyway, if you have the same problem it's another thing that's worth a try.

    These and more here:

    https://steamcommunity.com/app/75453...5882929591275/

  22. Likes ATAG_Colander, RAF74_Buzzsaw liked this post
  23. #49
    Team Fusion ATAG_Oskar's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Canada
    Posts
    758
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    835.09 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Have you tried disconnecting all USB game controllers and flying with just the keyboard?

  24. #50
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Here my Conf.ini, maybe that might help:
    Code:
    [BOB]
    EpilepsyFilter=0
    
    [window]
      DepthBits  =24
      StencilBits=8
      DrawIfNotFocused=0
      SaveAspect=0
    Render=D3D11
    width=1680
    height=1050
    posLeft=0
    posTop=0
    ColourBits=32
    FullScreen=1
    ChangeScreenRes=2
    Frequency=60
    StereoMode=0
    
    [NET]
      speed=1000000
      localPort=27015
      serverName=My Server
      serverDescription=IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover
      serverInfo1=
      serverInfo2=
      serverInfo3=
      serverInfo4=
      VAC=1
      maxPlayers=255
      socksEnable=0
      socksHost=
      socksPort=1080
      socksUser=
      socksPwd=
    
    [Console]
      IP=20001
      UseStartLog=1
      WRAP=1
      PAUSE=1
      HISTORY=1024
      HISTORYCMD=1024
      PAGE=20
      LOG=1
      LOGTIME=1
      LOAD=console.cmd
      SAVE=console.cmd
      LOGFILE=log.txt
      LOGKEEP=0
    
    [rts]
    ; 0 - not use, 1 - show cursor and not capture, 2 - not show cursor, and capture
    mouseUse=2
    ; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
    joyUse=1
    ; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
    trackIRUse=1
    ; avoids the dreaded serialization runtime error when running server
    ; per http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=34797
    scriptAppDomain=0
    
    [rts_mouse]
    SensitivityX=1.0
    SensitivityY=1.0
    SensitivityZ=1.0
    Invert=0
    SwapButtons = 0
    
    [rts_joystick]
    FF=1
    
    [core]
    AntiAlias=0
    Clouds=1
    CloudsFlags.Detailed=1
    CordEffect=1
    Decals=1
    DiffuseLight=2
    DrawCollisions=1
    DynamicalLights=1
    EffFlags.Light=1
    EffFlags.LightContextSprites=1
    EffFlags.LightSpritesProj=1
    EffFlags.SWLight=0
    EffFlags.SpriteRender=0
    Effects=1
    ExtendedClouds=0
    FXAA.Quality=2
    Forest=2
    Grass=3
    LandDetails=1
    LandGeom=2
    LandShading=1
    LinearObjectManager=1
    MSAA=0
    MegaTexture=0
    MeshFirstLod=0
    MeshShowLod=0
    MeshStatics=1
    MeshStaticsDetail=2
    RandSeed = 0
    RenderTargetQual=3
    Roads=1
    SMAA.EdgeDetection=0
    SMAA.Preset=1
    ShadowMapSize=5
    Shadows=1
    SimpleMesh.InstancingHW=1
    SimpleMesh.QTNoCompose=0
    SimpleMesh.QuadTreeClip=1
    SimpleMesh.SWTransform=0
    Sky=3
    SpawnHumans=0
    SpecularLight=2
    StaticsShadows=0
    Sun=1
    TerrainTextureSize=1
    Tessellation=0
    TexFlags.AsyncLoad=1
    TexFlags.CockpitOnePass=0
    TexFlags.CreateHDR=1
    TexFlags.PolygonStipple=0
    TexFlags.Reflection=0
    TexFlags.SSAO=1
    TexFlags.ShowStats=0
    TexFlags.ShowTexture=0
    TexFlags.VSync=1
    TexLarge=2
    TexQual=3
    UseFog=0
    UseLandConnectedObject=1
    UseLandCube=1
    VisDistActorStatics=2
    VisibilityDistance=3
    Water=-1
    
    [sound]
    SoundUse=1
    DebugSound=0
    SoundEngine=1
    Speakers=1
    Placement=0
    SoundFlags.reversestereo=0
    RadioFlags.Enabled=1
    RadioEngine=2
    MusicVolume=14
    ObjectVolume=7
    MusState.takeoff=1
    MusState.inflight=1
    MusState.crash=1
    MusFlags.play=1
    MasterVolume=14
    Attenuation=7
    SoundMode=0
    SamplingRate=0
    NumChannels=2
    SoundExt.occlusions=1
    SoundFlags.hardware=1
    SoundFlags.streams=1
    SoundFlags.duplex=1
    SoundExt.acoustics=1
    SoundExt.volumefx=1
    SoundFlags.voicemgr=1
    SoundFlags.static=1
    VoiceVolume=8
    Channels=1
    SoundFlags.bugscorrect=0
    SoundExt.extrender=0
    SoundSetupId=8
    ActivationLevel=0.02
    Preemphasis=0.8
    RadioLatency=0.5
    AGC=1
    PTTMode=1
    RadioFlags.PTTMode=0
    RadioFlags.PlayClicks=1
    ActLevel=9
    MicLevel=10
    SoundFlags.UseRadioChatter=0
    SoundFlags.AutoActivation=0
    SoundFlags.forceEAX1=0
    speakers=1
    vgMaster=15
    vgMusic=6
    vgVoice=8

  25. #51
    ATAG_Colander's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bir Tawil
    Posts
    10,540
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    118.16 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Just an idea...
    Instead of starting a mission, try opening the map editor. Maybe it will also fail and generate a mode meaningful error on the log file.

  26. #52
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    I also tried to watch a track, I think it was black death or something like that. Now thats not live but recorded and it also crashed to the desktop.

  27. #53
    Team Fusion danperin's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sao Paulo, Brazil
    Posts
    1,934
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    806.84 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Have you tried to install/reinstall the redist programs inside? \\Steam\SteamApps\common\IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover Blitz\_CommonRedist

    Maybe it can help, mate

  28. #54
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    I actually did that last night, but how do I know it installed the right one ? When it does run it looks fine, for all about 5 to 10 seconds . can I actually pick which one its installing somehow ?

  29. #55
    Team Fusion danperin's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sao Paulo, Brazil
    Posts
    1,934
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    806.84 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    I actually did that last night, but how do I know it installed the right one ? When it does run it looks fine, for all about 5 to 10 seconds . can I actually pick which one its installing somehow ?
    You don't need to care about which one to install, but if you have a 64bit system install the x64 versions (you can install the x86 version as well). Those programs are common applications that support a lot of game engines and software. I have a lot of redist installed because I have a huge library of games and software installed here.

    You can see everything installed on your PC in Control Panel>All Control Panel Itens>Programs and Features

    Last edited by danperin; Sep-22-2021 at 20:05.

  30. #56
    Team Fusion danperin's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sao Paulo, Brazil
    Posts
    1,934
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    806.84 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    For DirectX, no matter the version, you just go for the DXSetUp.exe


  31. #57
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Yep thats what I did and still it crashes. How can it run fine for a few seconds THEN crash ? At this point I just start it and look away, cause I know its gonna crash.

  32. #58
    Team Fusion danperin's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sao Paulo, Brazil
    Posts
    1,934
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    806.84 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    Yep thats what I did and still it crashes. How can it run fine for a few seconds THEN crash ? At this point I just start it and look away, cause I know its gonna crash.
    That's what is strange..The game actually opening and crashing. Like something is blocking it to run.


  33. #59
    Novice Pilot
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    0

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Its driving me nuts. I actually am running IL-2 1946 instead right now, but the graphics aren't as good. But at least I can run full missions and campaigns.

  34. #60
    Team Fusion danperin's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sao Paulo, Brazil
    Posts
    1,934
    Post Thanks / Like
    Total Downloaded
    806.84 MB

    Re: New recruit, old recruit need help with IL-2 COD Blitz

    Quote Originally Posted by bsmooth View Post
    Its driving me nuts. I actually am running IL-2 1946 instead right now, but the graphics aren't as good. But at least I can run full missions and campaigns.
    Let me ask you...Do you have MSI Afterburner or another gpu tool running in the background when playing CloD?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •